26 september 2017

Vrouw gewond aan nek bij aanrijding in Didam

In Didam is op de Tatelaarweg dinsdagmiddag bij een aanrijding een vrouw gewond geraakt. Het ongeval gebeurde toen een automobilist het voertuig voor zich, dat voor een rood verkeerslicht stond te wachten, te laat opmerkte. Een aanrijding kon niet meer worden voorkomen. De veroorzaker van het ongeval heeft zijn gegevens achtergelaten en daarna zijn weg vervolgd.
26 september 2017

Platanen moeten wijken voor nieuw fietspad Zevenaar

De platanen aan de Platanenlaan in Zevenaar gaan wijken voor de aanleg van een vrij liggend fietspad langs de straat. De platanen en de verkeerssituatie zorgen al jaren voor klachten. De kosten voor het nieuwe fietspad bedragen 280.000 euro. De gemeente hoopt dat de provincie de helft wil meebetalen. Het nieuwe fietspad is naar verwachting klaar in april 2018.
26 september 2017

Auto in vlammen opgegaan A12

Maandagavond is rond 21.00 uur op de A12 een auto in vlammen opgegaan. Het voertuig vatte vlam tijdens het rijden vlak bij Ede. De bestuurster kon de auto nog snel op de vluchtstrook parkeren. Er raakte niemand gewond.
26 september 2017

Vervalsing parkeervergunningen Doesburg

In Doesburg zijn bij controle door de handhavers van de gemeente een tweetal vervalste parkeervergunningen aangetroffen. Hiervan is proces-verbaal opgemaakt. De gemeente gaat aangifte doen bij de politie. De vervalsingen zijn ontdekt tijdens een controle. Parkeervergunningen in de binnenstad van Doesburg zijn bedoeld om de parkeerdruk te beheersen en de bewoners en bedrijven een parkeerplek te geven.
26 september 2017

Weer auto branden Arnhem

In Arnhem maar ook in Culemborg zijn vannacht weer auto’s in vlammen opgegaan. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de auto’s als verloren moeten worden beschouwd. In Arnhem betrof het een voertuig dat geparkeerd stond op de Fazantenweg in de wijk Geitenkamp. Eerder waren er auto branden in de wijk Klarendal en Presikhaaf.
25 september 2017

Archeologische informatieavond in Groessen

Rijkswaterstaat en bureau LievenseCSO organiseren op dinsdag 3 oktober een informatieavond van 7 tot 9 uur. Dit in verband met archeologische onderzoeken tussen de A12 en de A15. Deze wegen worden verbreed, maar vóór die tijd vinden de archeologische onderzoeken plaats. Vandaar de informatieavond in zalencentrum Gieling in Groessen.
25 september 2017

Weerbaarheidstraining basisschoolleerlingen

Caleidoz Welzijn verzorgt vanaf 1 november weer een cursus weerbaarheidstraining voor de jeugd van 8 tot en met 12 jaar. In 10 lessen leer je op een plezierige, sportieve manier hoe je beter in je schoenen staat, of hoe je met pesterijen omgaat. Stuur voor meer informatie en om je aan te melden een mailtje naar 4all@caleidoz.nl.
25 september 2017

Wikipedia schrijfweken over Gelderland

Van 2 tot en met 15 oktober organiseren Wikipedia en Erfgoed Gelderland schrijfevenementen op verschillende locaties in Gelderland. Jij kunt hieraan meedoen en dat kost niets! Verschillende erfgoedinstellingen doen aan deze activiteit mee. Voor meer informatie kijk je op www.erfgoedgelderland.nl/wikipedia-schrijfweek.
25 september 2017

Mountainbiketocht in het Montferland

Eenmaal per jaar stelt Natuurmonumenten het bos van Montferland open voor mountainbikers. Dat is dit jaar op zondag 1 oktober. Je kunt tussen 9 en 10 uur ’s ochtends starten bij HCR ’t Heuveltje in Beek. Voor veel meer informatie en om je in te schrijven ga je naar www.tcdeliemers.nl.
25 september 2017

Textiel- en Vezelmanifestatie in Doesburg

Op zaterdag 30 september is in de Grote Kerk in Doesburg de grote Nationale Textiel- en Vezelmanifestatie. Vanaf 10 uur ’s ochtends bieden deelnemers in ruim 40 stands hun artikelen aan. Maar er is nog veel meer te zien, te doen en te beleven! Kijk op www.ntvmdoesburg.nl voor alle informatie.