24 april 2017

Motorcrosser rijdt tegen muur Pannerden

Maandagmiddag is in Pannerden een motorcrosser zwaargewond geraakt na dat hij op de Rijndijk met 50 km/u tegen een muur botste. Meerdere hulpdiensten waren snel ter plaatse, waaronder een traumahelikopter. Het slachtoffer is met de traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht.
24 april 2017

Kringdag Montferland hoogtepunt voor jong en oud

Tijdens de jaarlijkse kringdag waren zondag veertien verenigingen op de been. De schutters en muzikanten marcheerden door de buurtschap Greffelkamp en daarna door Didam. De gastheer van deze kringdag, die sinds het ontstaan van de gemeente Montferland in 2005 wordt gehouden, is Sint Martinus Greffelkamp. De kringdag is zeker een hoogtepunt voor jong en oud.
24 april 2017

Oud-Didammmer wordt wethouder in Maastricht

Oud-Didammer Gert-Jan Krabbendam (34) is bijna wethouder voor GroenLinks in Maastricht: hij is voor deze functie voorgedragen door zijn fractie. Zijn voorganger Gerdo van Grootheest maakt namelijk de over stap naar het burgemeesterschap in Culemborg. Krabbendam woonde tot zijn achttiende in Didam. Daarna ging hij rechten studeren in Maastricht. Hij laat weten dat hoewel de band met Didam steeds minder wordt, hij zich er nog wel steeds thuis voelt tijdens bezoeken aan zijn moeder.
24 april 2017

Jumbo wil niet meer met vakbonden praten

Supermarktketen Jumbo heeft het helemaal gehad met de vakbonden. Het bedrijf wil dan ook niet langer een cao (collectieve arbeidsovereenkomst) met de bonden afsluiten. Financieel topman Ton van Veen heeft laten weten dat de supermarktketen nu een eigen arbeidsvoorwaardenregeling gaat opzetten in samenwerking met de ondernemingsraad.
24 april 2017

Nieuw pensioen duur voor jongeren

Gepensioneerden moeten er rekening mee houden dat de pensioenen in de toekomst vaker gekort worden. En jongeren blijven nog vele jaren betalen voor ouderen. Aldus Jan Berghuis, werknemersvoorzitter bij pensioenfonds PMT (Pensioenfonds Metaal en Techniek). Hij is bezorgd over signalen die hij krijgt over de discussie over een nieuw pensioenstelsel in de SER (Sociaal Economische Raad). Met name twee dingen baren hem zorg. Ten eerste het voornemen om iedereen een eigen pensioen potje te geven. En een tweede punt van zorg is de pensioenpremie in het nieuwe stelsel.
24 april 2017

Deelnemers Open Tuinen Weekend gezocht

De afdeling Liemers van Groei en Bloei is op zoek naar tuiniers die hun tuin voor het publiek willen openstellen tijdens het Open Tuinen Weekend van 24 en 25 juni aanstaande. Je hoeft absoluut geen supertuinman of vrouw te zijn om hieraan mee te doen. Iedereen kan zich aanmelden, liefhebberij in tuinieren is voor deelname al voldoende. Dit jaar is het thema “kruiden” en het bestuur van Groei en Bloei hoopt dan ook dat mensen met een moes- of kruidentuin zich opgeven. Dit kan via 0316-264845 of 0316-342919. Het gebied van de afdeling Liemers van Groei en Bloei loopt van Spijk tot Westervoort.
24 april 2017
westervoort

Gewonde bij steekpartij Westervoort

Zondagavond zijn de hulpdiensten massaal uitgerukt naar Zalencentrum Maksim in Westervoort voor een steekpartij. Meerdere politie eenheden, ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatsen. Een oudere man is aangehouden en geboeid afgevoerd door de politie. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. Een aantal feestgangers stonden buiten, ook een groot aantal omstanders bleven kijken naar de grootse politie inzet. De politie doet onderzoek, binnen gaat het feest gewoon door. (bron:zevenaar112)
21 april 2017

Brand gewoed in een zolder Duiven

Vrijdagmiddag heeft er een brand gewoed in een zolder aan de Roerdompstraat in Duiven. De brandweer kwam met veel materiaal ter plaatsen om de brand te blussen. Er was alleen hevige rookontwikkeling, de brand is niet uitslaand geworden. Alle bewoners hebben op tijd de woning kunnen verlaten.
21 april 2017

Jongen uit Didam aangehouden voor straat roof

Een 14-jarige jongen uit Didam is door de politie aangehouden. Hij zou met geweld een handtas hebben gestolen in Duiven. Een vrouw werd rond 17.45 uur op het Droopad door twee jongens beroofd. Ze zouden zijn weggerend richting het centrum. Aan de hand van het signalement kon even later op de Putterstraat de jongen worden opgepakt. De andere jongen wist te ontkomen. De 14-jarige bleek in het bezit te zijn van de portemonnee van het slachtoffer van de straatroof. Ook had hij enkele telefoons bij zich. Die zijn in beslag genomen. De tas van de vrouw is in de Iepenlaan gevonden. De portemonnee en de tas zijn aan haar teruggegeven.
21 april 2017

Hennepkwekerij aangetroffen in Duiven

Eerder deze week heeft de politie een woning betreden in de wijk de Droo waar vermoedelijk een hennepkwekerij zou zitten. In de woning troffen zij twee kweekruimtes aan. Ook werd er illegaal stroom afgetapt, met alle gevaarlijke gevolgen van dien.