Haven Spijk mogelijk weer vertraagd

Written by on 25 juli 2019

In de loop der jaren zijn er al velen datums gepland voor de start van een rust/overnachtingshaven in Spijk. Ook dit keer is de kans groot dat de startdatum weer vertraagd wordt. Rijkswaterstaat wilde dit jaar al beginnen met de aanleg. Deze keer dreigen strenge stikstofregels voor vertraging te zorgen.

Rijkswaterstaat wil in de Beijenwaard bij Spijk een rusthaven voor binnenvaartschippers aanleggen. Dit omdat er langs de Waal en Rijn tussen de Duitse grens en Tiel een tekort aan overnachtingsplaatsen is. De plannen liggen al jaren in voorbereiding. Raad van State oordeelt nu dat er niet langer vergunningen mogen worden verleend voor activiteiten die leiden tot meer stikstofuitstoot in natuurgebieden. De plannen voor een haven in Spijk valt daar ook onder.

Deze vertraging kijken niet veel inwoners uit Spijk van op. Het is in de loop der jaren al zo vaak uitgesteld, dat velen zich afvragen of die rust/overnachtingshaven er überhaupt gaat komen.


Current track

Title

Artist

Background