Station in Didam tijdelijk moeilijk bereikbaar.

Written by on 31 juli 2019

Wie reist van het station in Didam gaat krijgt te maken met vervangend busvervoer. Door werkzaamheden aan het spoor ligt het treinverkeer voor de komende 18 dagen volledig stil.

De bussen die als vervangend vervoer zijn ingezet staan echter op meer dan een kilometer loopafstand van het station. Dit komt omdat de spoorovergang aan de Spoorstraat/Dijksestraat ook is afgesloten voor al het verkeer. Dat betekent dat de voetgangers nu ruim 15 minuten moeten wandelen om aan de overkant te komen waar de bussen staan opgesteld.

Busmaatschappij Arriva geeft in een commentaar aan dat zij geen andere mogelijkheid zien voor deze opstaplocatie. Aanpassing zou het reisschema voor de bussen dusdanig veranderen met de consequentie dat er ook weer extra reistijd voor de passagiers bijkomt.

De wandeling over de Parallelweg is ook niet zonder gevaar. Er is geen trottoir en het is heel druk met verkeer. Door de afsluiting van de overgang bij de Spoorstraat maken bovendien extra veel auto’s en heel veel vrachtwagens gebruik van de weg.

De Gemeente Montferland gaat kijken of er een oplossing is om reizigers tegemoet te komen.


Current track

Title

Artist

Background