Verbod op gezichtsbedekkende kleding.

Written by on 1 augustus 2019

Vanaf vandaag (1 augustus) gaat het gedeeltelijk verbod op gezichtsbedekkende kleding in. Door dit verbod zal in gebouwen met een publieke functie, zoals ziekenhuizen, onderwijsinstellingen en overheidsgebouwen bezoekers gevraagd worden om gezichtsbedekkende kleding af te doen of anders de locatie te verlaten.

In Nederland heeft u het recht om u te kleden zoals u wilt, wat anderen daar ook van vinden. Maar in bepaalde situaties moeten mensen elkaar kunnen aankijken en herkennen. De overheid verbiedt daarom op bepaalde locaties kleding die het gezicht geheel bedekt: in het openbaar vervoer, het onderwijs, de zorg en in overheidsgebouwen.

Het gaat bijvoorbeeld om een integraalhelm, een bivakmuts of een nikab. Dit is geregeld in de Wet ,Gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding. Ook wel boerkaverbod of nikabverbod genoemd.


Current track

Title

Artist

Background