Zevenaars echtpaar maakt misbruik van vertrouwen.

Written by on 2 augustus 2019

Gisteren zat het echtpaar uit Zevenaar vol schuldgevoel in de rechtszaal in Arnhem. In 2016 bleek dat het vertrouwen dat ze hadden gekregen van een hulpbehoevende man flink hadden misbruikt.

Toen deze man vroeg of de man van het echtpaar wat financiën voor hem wilde regelen en hem de pinpas en de code gaf was dat het startsein tot het gebruik van die rekening voor eigen gewin.

Het echtpaar zelf zat in de schuldsanering. Zij kregen nog meer financiële mogelijkheden toen de hulpbehoevende man later nog eens een herseninfarct kreeg en zij alle betalingen regelden. Langzaam werd het privégebruik steeds groter, er werden zelfs vliegreizen mee betaald. Ook de aanschaf van een nieuwe auto werd van die rekening gehaald.

Toen dit allemaal begon op te vallen en de hulpbehoevende man aangifte wilde doen probeerde de man van het echtpaar dit eerst nog tegen te houden. De strafeis is voor de man van het echtpaar een werkstraf van 140 uur en zijn vrouw 60 uur en terugbetaling van al het geld. Uitspraak over veertien dagen.


Current track

Title

Artist

Background