GGD-rapport over mogelijke gezondheidsrisico’s plaatsing windturbines bij Lathum

Written by on 4 augustus 2019

De GGD gaat op initiatief van de Dorpsraad, de werkgroep Lathum en de gemeente Zevenaar toch een gezondheidsrapportage opstellen naar de mogelijke gevolgen van het plaatsten van 2 windturbines bij Lathum.

Door de locatie, de windturbines zijn gepland naast de AVR-vuilverbrandingsinstallaties in Duiven, is men bang dat er straks aan het licht zou kunnen komen dat deze locatie toch gezondheidsrisico’s met zich zal meebrengen voor de bewoners. Er is nu geen enkel rapport gemaakt waaruit zou kunnen blijken dat deze angst ongegrond zou zijn.

De Dorpsraad weet zich nu gesteund door de gemeente Zevenaar die ook het effect in een rapport wil zien weergegeven. Mocht dit wel enig risico voor de gezondheid en of leefomgeving opleveren dan zal ook zij zich uitspreken voor het onderzoek naar een nieuwe locatie.

De tegenstanders van de windturbine-installaties hopen dat de politiek in Duiven dan ook meewerkt met de uitslag van dit onderzoek. In september verwacht men de een uitspraak bij de gemeenteraadsvergadering.

Gaat de politiek toch akkoord met plaatsing stappen de bezwaarmakers naar de Raad van State.


Current track

Title

Artist

Background