Proef bezuiniging hulp huishoudelijke zorg Montferland.

Written by on 5 augustus 2019

Volgens berekeningen is er een bezuiniging van 4 ton mogelijk op de huishoudelijke hulpverlening in Montferland. Dat dit mogelijk is moet met een proef bewezen worden.

Het idee is eigenlijk heel eenvoudig, maak patiënten duidelijk dat er soms meer zelf uitgevoerd kan worden dan ze voor mogelijk houden. Meer taken in het huis doen die je wel kunt. De gewoonte dat er iemand voor komt moet niet zo vanzelfsprekend zijn. De zelfredzaamheid zal weer geaccepteerd moeten worden.

In Montferland krijgen nu ruim 80 mensen een combinatie van ondersteuning in hulp in de huishouding. Het gaat hier vaak om inwoners met een verstandelijke beperking of met psychische- en pschyo-sociale problemen.

Montferland gaat deze proef met vijf zorgaanbieders uitvoeren: Azora, GGnet, Zozijn, Estinea en Zorgplus Beek. Men verwacht in september de eerste resultaten te hebben waarna de evaluatie duidelijk zal moeten maken of dit verder doorgezet wordt.


Current track

Title

Artist

Background