Zevenaar heeft behoefte aan woonruimte voor duizend migranten.

Written by on 8 augustus 2019

Nu al zijn er veel arbeidsmigranten die hier werkzaamheden verrichten. Veelal zijn ze “ergens” gehuisvest. Soms is dit in een leegstaand huis of wonen ze in een woonwijk tussen gezinnen. Ook op campings en bungalowparken worden ze vaak ondergebracht.

Het komt ook veel voor dat ze net over de grens in Duitsland wonen en in de Liemers werken. Vanuit die hoek heeft men nu gevraagd of er voor de mensen die hier werken dan ook een woonplek in de Liemers geregeld kan worden.

Een kleine oplossing is het migrantenpension dat recht tegenover Hotel Campanile moet komen. Daar worden in ieder geval 64 arbeidsmigranten uit Polen en Hongarije verwacht die gaan werken voor het bedrijf Cervo Dienstverlening. Dat bedrijf verwacht zeker nog 600 personen nodig te hebben.

Bang voor overlast hoeft men niet te zijn. Er komt een beheerder en blijven de migranten zeker niet permanent. Ook zal er streng op worden toegezien wie er binnen komen door een pasjessysteem en camerabewaking rondom het gebouw. Wie zich niet aan de regels houdt kan erop rekenen onmiddellijk naar huis gestuurd te worden. Men verwacht het migrantenpension te openen in september dit jaar.

Peter Hiemstra, die namens de gemeente Zevenaar bedrijfscontacten onderhoudt, is er veel meer huisvesting voor arbeidsmigranten nodig. Volgens hem is het aantal van duizend slaapplekken op Zevenaars grondgebied niet ondenkbeeldig.


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background