Raadhuisplein Zevenaar op de schop?

Written by on 9 augustus 2019

Het zijn nog maar plannen maar het burgerinitiatief Platform Raadhuisplein ziet mogelijkheden om het Raadhuisplein in Zevenaar meer te laten zijn dan een groot leeg plein.

Het Raadhuisplein wordt ca 80x per jaar gebruikt voor weekmarkten en evenementen. Het plan is nu gelanceerd om het hele plein te voorzien van 32 stalen kolommen die, wanneer nodig, verbonden kunnen worden met gebogen spanten.

Daaroverheen kunnen dan weer tentdoeken gespannen worden. Het ontwerp is van de architecten Olie en Herman de Bruin. Samen met betrokken burgers is het idee ontstaan. Tijdens de Streekmarkt, die op 31 augustus op het Raadhuisplein wordt gehouden zullen zij dit als maquette aan de inwoners presenteren.

Maar er is nog steeds een groot probleem, namelijk de financiering. Het is bekend dat Zevenaar al een tekort heeft van enkele miljoenen euro’s. Of dit plan gerealiseerd kan worden is misschien een lange termijnplanning volgens de initiatiefnemers. Toch blijven ze optimistisch en zien het als een verrijking voor de leefomgeving van Zevenaar en verwachten hierdoor ook meer toeristen.


Current track

Title

Artist

Background