Financiële meevallers voor Gemeente Zevenaar.

Written by on 13 augustus 2019

Het was voor de Gemeente Zevenaar een welkom bericht toen de eerste financiële berekeningen over het afgelopen boekjaar 2018 bekend werden. Zoals het nu blijkt zal er een positief resultaat van ca 3,5 miljoen euro overblijven.

De aantrekkende bouwsector met daardoor de verkoop van meerdere kavels bij de nieuwbouwwijk Groot Holthuizen en Middag Oost in Babberich brachten meer geld in het laatje dan begroot.

Ook hielp het dat er minder subsidie aan Peuterspeelzalen werd uitgekeerd. De gemeenteraad gaat in september beslissen of ze dit bedrag aan de financiële reserve zullen toevoegen.

Voor de toekomst wordt het steeds reëler dat de bouw van het Outletcenter op 7poort doorgaat. Ook verwacht men de verkoop van een extra kavel voor de bouw van een groot distributiecentrum. Beide grote projecten zullen zeker bijdragen aan een beter financieel plaatje voor de gemeente Zevenaar.

Voor de totale gemeentelijke begroting van dit jaar zijn de zorgen zeker nog niet voorbij. De uitgaven in de Jeugdzorg stijgen dit jaar vermoedelijk naar een tekort 7 miljoen euro.


Current track

Title

Artist

Background