Opening vernieuwde Arnhemseweg 2 september.

Written by on 30 augustus 2019

Niet alleen de inwoners van Zevenaar zullen maandag 2 september blij zijn dat de werkzaamheden aan de Arnhemseweg gereed zijn.

De werkzaamheden waren noodzakelijk voor de nog verder aan te leggen snelweg A15 die bij Zevenaar op de A12 aansluit. Ook de toenemende verkeersdrukte rond Zevenaar gaf steeds meer problemen voor de bereikbaarheid.

Bijkomend probleem tijdens de werkzaamheden was het extra sluipverkeer vanaf de A12 wanneer daar een file was ontstaan. Hierdoor ontstonden er ook vaak files op de ringbaan Noord.

Aan de zuidzijde van de weg ligt nu ook een volledig nieuw breed fietspad in 2 richtingen.In de toekomst zullen automobilisten die de afslag vanaf de nieuwe A15 kiezen dan Zevenaar binnenrijden over het nu vernieuwde gedeelte.

Concreet betekent de aanpassing dat de Arnhemse weg nu bestaat uit 2 rijstroken in beide richtingen. Maandagochtend om 07.00 uur geeft wethouder Carla koers van Zevenaar de weg officieel vrij voor al het verkeer. Hiervoor zijn ook een ca. 130 omwonenden uitgenodigd.


Current track

Title

Artist

Background