Aantal mensen met dementie groeit in de Liemers.

Written by on 1 september 2019

De gemiddelde leeftijd van de mens stijgt en daarmee ook het aantal mensen dat met allerlei ziekten te maken krijgt. Een veel voorkomende vervelende ziekte bij senioren is dementie.  Helaas blijkt ook dat steeds meer jongeren met deze ziekte te maken krijgen.

Het aantal inwoners van De Liemers is ca. 132000. Door de verhoogde levensverwachting zullen aan de hand van berekeningen ruim 3300 mensen in 2030 aan deze ziekte lijden. Dit aantal zal naar verwachting in 2040 groeien naar ca. 4400.

Er is steeds meer behoefte om deze grote aantallen op een juiste wijze te kunnen begeleiden. Binnen de Liemers is er een organisatie die onder de naam Keten Dementie op veel vragen antwoord probeert te geven. De organisatie bestaat uit deskundigen vanuit de zorgorganisaties, stichtingen en gemeenten.

Een probleem bij mensen die dit in hun omgeving meemaken of zelf met de ziekte te maken krijgen is de locatie waar informatie te halen is en waar men terecht kan. De Keten Dementie verwijst in dat geval ook naar de eigen website die op veel vragen een antwoord kan geven.


Current track

Title

Artist

Background