800 gegadigden voor huurhuis in Duiven

Written by on 4 september 2019

Door een schreeuwend tekort aan huur en koophuizen, staat het doodsimpele huurhuis in Duiven symbool voor de krapte op de oververhitte woningmarkt, vindt de Woonbond. Hierdoor zijn er 800 gegadigden die het huis willen huren.

Niet alleen koophuizen, ook huurwoningen buiten de grote steden zijn volgens de bond lastiger te krijgen. Het schreeuwend tekort aan betaalbare huurwoningen speelt al jaren niet meer alleen in de Randstad. De hoekwoning in Duiven werd enkele dagen geleden aangeboden door Entree, de toewijzingsorganisatie van woningcorporaties.

Een huurhuis in Nijmegen kwam op de website van Entree qua aantal reacties in de buurt. Terwijl het Duivense huis niet bijzonder oogt. De huurprijs voor deze woning is 607,46 per maand. In tegenstelling tot de meeste huizen, waar een wachtlijst geldt, wordt de woning via loting verdeeld. Hoe lang iemand ingeschreven staat bij Entree is niet van belang. Dat speelt waarschijnlijk mee tot de populariteit.


Current track

Title

Artist

Background