Inbraken grensregio gehalveerd

Written by on 27 september 2019

Door een speciaal team van de Duitse politie, en met Nederlandse hulp, halveerde de afgelopen jaren het aantal woninginbraken in de grensregio. De nauwe samenwerking heeft succes. Het aantal inbraken aan de Duitse kant van de grens is de afgelopen drie jaren gehalveerd. In ons grensgebied Zevenaar en Montferland nam onder andere het aantal woninginbraken sinds 2016 met liefst 40 procent af.

Centrale rol in het internationale succes is een onderzoeksgroep genaamd ZEG WED. Het team bestaande uit tientallen Duitse rechercheurs werd in oktober 2016 opgericht met Europese subsidie, en werkte daarna samen met de politie Oost-Nederland aan de aanpak van rondreizende inbrekers bendes.

Door onderzoeksgroep De ZEG WED werden in drie jaar tijd ruim 350 inbraken opgelost, waarbij 86 verdachten werden gearresteerd.


Current track

Title

Artist

Background