Forse bezuinigingen in Zevenaar verwacht

Written by on 30 september 2019


De gemeente Zevenaar heeft een fors tekort van ruim 7,7 miljoen euro opgelopen. Om uit de rode cijfers te komen staat er voor de gemeente een flinke klus op het programma om het mega bedrag weg te werken. Er zal moeten worden bezuinigd. Dat zal stapsgewijs worden ingevoerd. Maar duidelijk is wel dat Zevenaarders het gaan voelen. Zo zal de OZB de komende 3 jaar verhoogd worden met ruim 5 procent per jaar. Ook wordt er flink gesneden in de bijzondere bijstand. En zullen veel projecten en instellingen minder geld krijgen. In november gaat de gemeenteraad de meerjarenbegroting 2020-2023 verder behandelen. De enorme tekorten zijn ontstaan door onder andere uitgaven aan de jeugdzorg.


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background