Willie en Willy Kappert samen 60 jaar op markten

Written by on 18 oktober 2019

Dit jaar is het 60 jaar geleden dat Willie en Willy Kappert uit Zelhem besloten een Poeliersbedrijf te starten en daarmee de markten op te gaan. Zoals altijd stonden ze ook vrijdag weer op de wekelijkse markt in Zevenaar. Het jubileumjaar bleef niet onopgemerkt.

De jubilarissen werden door vele vaste klanten gefeliciteerd en voorzien van bloemen. Wethouder Belinda Elfrink (o.a. economie en werkgelegenheid) en Adrie Eland (marktmeester) vonden dit zeker een felicitatie waard en deden dat ook met bloemen en fraaie toespraken. Belinda Elfrink stak niet onder stoelen of banken dat deze mensen het echte gevoel van een markt nog steeds oproepen.

Ook moesten de jubilarissen steeds maar herhalen dat ze het nog steeds leuk vinden om met hun bedrijf op markten te staan. En over hun leeftijd zijn ze kort, al zijn we beiden 79 jaar, we gaan net zolang door als ons lichaam dat toelaat aldus Willie Kappert.

Samen bezoeken ze 3 van de 7 dagen een markt maar laten de andere markten over aan hun oudste zoon die nu het bedrijf runt. Maar we staan altijd “stand-by”volgens beiden.

Duidelijk niet gewend aan zoveel publiciteit probeerden ze vandaag nog iets aan hun dagelijkse werkzaamheden te doen door gratis grillworst uit te delen. Tussendoor vonden ze zelfs even tijd voor een dansje op de markt en lieten daar direct zien dat ze voorlopig nog niet aan stoppen toe zijn. De botjes willen nog wel!


Current track

Title

Artist

Background